اینترنت نسل جدید کاربر هوشمند میخواهد
اما توسعهی فناوریهای اتصال به اینترنت ظرف این مدت زمان کمکم پای ADSL، GPRS، وایمکس، FD-LTE و TD-LTE را هم به بازار اینترنت ایران باز کرد. در نتیجه سبد ابزارهایی که کاربران برای تأمین نیازهای اطلاعاتی خود، در اختیار داشتند وسیعتر شد و اینجا بود که نقش فعال کاربر برای ارزیابی فناوریها (ابزارها) و انتخاب بهترین ابزار مهمتر از قبل شد. در این میان بهنظر میرسد کاربران برای کاهش هزینهی خود و دستیابی به بالاترین کیفیت ممکن در زمان استفاده از اینترنت باید متناسب با نیازهایی که دارند، اینترنت مناسب خود را انتخاب کنند. در این مطلب سعی میکنیم بدون استفاده از اصطلاحات علمی پارامترهای انتخاب بهترین ابزار را براساس نیازهای گونگون بررسی کنیم.
توسعهی فناوریهای اتصال به اینترنت نقش کاربران را بیش از پیش فعال کرده است. کاربران باید این فناوریها را بشناسند، تفاوت آنها را بدانند و بسته به نیاز خود یک یا چند فناوری را انتخاب کنند. بنابراین نیاز به پارامترهایی دارند که تعیینکنندهی نحوهی اتصالشان به اینترنت باشد.
ثابت یا متحرک بودن فناوری
یکی از پارامترهای مهم در انتخاب اینترنت، ثابت یا متحرک بودن نوع فناوری است. بنابراین کاربر باید براساس نیاز خود تصمیم بگیرد که بیشترین مصرف او در زمان تردد در شهر خواهد بود و یا میتواند نیاز خود را در محل سکونت تأمین کند. پاسخ به این سوال میتواند تأثیر مهمی در هزینههای کاربران نیز داشته باشد. برای توضیح بهتر این مطلب از یک مثال استفاده میکنیم. فرض کنید کاربری در زمان رفتوآمد خود در سطح شهر نیاز به اتصال به اینترنت دارد. اینترنت 4G (FD-LTE) ذاتاٌ برای استفادههای فوری، در لحظه و کمحجم طراحی شده است. ساختار شبکه، حجم بستهها و قیمتهای ارائهشده بهازای هر گیگ نیز این موضوع را ثابت میکند. اگر کاربر مذکور ارزیابی لازم را از این پارامترهای تعیینکننده نداشته باشد و شروع به دانلود فایلهای مجبور خواهد بود در بلندمدت هزینههای گزافی را صرف اتصال خود به اینترنت کند و این موضوع مستقیماً در رضایت او از سرویس اثر خواهد گذاشت. این درحالی است که فناوریهای ثابت مانند اینترنت TD-LTE و ADSL، حجمهای مختلف اینترنت را با قیمت بسیار کمتری بهازای هر گیگ به مشتری ارائه میکند. هرچند محل استفادهی کاربران از ADSL و دوری و نزدیکی آن به مرکز مخابراتی تأثیر زیادی در سرعت نهایی کاربر خواهد داشت. بنابراین کاربرانی که هوشمندانه میزان مصرف خود را مدیریت میکنند، میتوانند با سوق دادن میزان دانلود و مصارف پرحجم خود به اینترنتهای ثابت از تحمیل هزینههای بیشتر استفاده از اینترنت جلوگیری کنند.
پایداری شبکه
پایداری شبکه (Stability) پس از سرعت مهمترین پارامتر در رضایت کاربران از سرویس اینترنت است. نکتهای که شدیداً در کیفیت اینترنت تأثیر میگذارد و حتی میتواند باعث کاهش تمامی مزیتهای یک سرویس اینترنتی شود. بهدلیل وجود نویزهای مخابراتی در سرویسهای ADSL و جابهجایی مداوم کاربران درون شبکهی 4G یا FD-LTE هیچکدام از این دو فناوری نمیتوانند پایداری کاربر در زمان برقراری مکالمات تصویری، انجام بازیهای آنلاین و تماشای آنلاین ویدیو را تضمین کنند. درحالیکه فناوری TD-LTE با استفاده از پهنای باند مناسب و قابلیت اختصاص آن به دانلود و یا آپلود خصوصاً در زمان بهینهسازی پارامترهای شبکه میتواند بهخوبی پاسخگوی نیاز کاربران به پایداری سرویس اینترنتی باشد.
سهولت اتصال به اینترنت
در سرویسهای اینترنت بیسیم (TD-LTE و FD-LTE) بهدلیل سریعبودن خرید سرویس با سهولت بسیاری میتوان به اینترنت متصل شد. درحالیکه اینترنت ADSL بهدلیل وابستگی به زیرساختهای سیم تلفن و وجود پورت خالی در مراکز مخابراتی شدیداً محدود است. راهاندازی سرویس ADSL، مراحل زیادی دارد و بهغیر از شرکت ارائهدهندهی سرویس، مراکز مخابراتی را هم شامل میشود. این سرویسها شدیداً به محیط جغرافیایی محدود هستند برخلاف اینترنت بیسیم که صرفاً با تحتپوشش قرار دادن کاربر امکان استفاده را برای او فراهم میکند.
در مجموع تنوع فناوریها باعث شده است نقش مشتریان اینترنت از مصرفکنندهی بهسرعت تبدیل به کاربر و البته کاربری هوشمند نزدیک شود. هوشمندی از آن جهت که بتوانند مجموعهای از سرویسهای اینترنتی را در کنار یکدیگر استفاده کرده و میزان مصرف خود را در آنها مدیریت کنند. این مقایسه ما را بهاین نتیجه میرساند که یک فناوری نمیتواند با درنظر گرفتن پارامتر قیمت، پاسخگوی تمام نیازهای ما باشد. بلکه استفادهی همزمان از اینترت ثابت و پرتابل بههمراه جابهجایی هوشمندانه بی این دو میتواند نیاز کاربران به اینترنت را در دورههای مختلف زمانی تأمین نموده و از تحمیل هزینههای اضافی به آنها جلوگیری کند. برای این کار کافی است کاربر هوشمندانه؛ فناوری، قیمت، مزایا و معایب هر سرویس اینترنتی را بشناسد و بر اساس نیاز خود انتخاب نماید.