تفاوتها و مزایای اینترنت TD-LTE نسبت به ADSL و وایمکس چیست؟
امروزه کاربران ایرانی با استفاده از فناوریهای گوناگونی به اینترنت دسترسی دارند که از جمله آنها میتوان به ADSL، VDSL، اینترنت تلفن همراه (موبایل) و TD-LTE اشاره کرد. اینترنت TD-LTE چه مزیتهایی نسبت به ADSL و وایمکس دارد؟ بهترین و سریعترین اینترنت ایران متعلق به کدام فناوری است؟ کدام فناوری اینترنت، بالاترین سرعت دانلود را در بالاترین سطح پایداری شبکه در اختیار کاربران قرار میدهد؟ کدام فناوری بهعنوان اینترنت بدون نیاز به خط تلفن شناخته میشود؟ تفاوت TD-LTE با 4G چیست؟ برای دریافت پاسخ این سوالات، در ادامه همین مقاله با ما همراه باشید.
همه چیز درباره فناوریهای ADSL ، وایمکس و TD-LTE
ADSL مخفف عبارت «Asymmetric Digital Subscriber Line» و یکی از فناوریهای زیرشاخه اتصالهای DSL است. این فناوری پس از Dial-up به بازار آمد و مزیتهایی را نسبت به این فناوری، در اختیار کاربران قرار داد. با در نظر گرفتن محدودیتها و مشکلاتی که هنگام استفاده از فناوری Dial-up برای کاربران پیش میآمد، اتصال به اینترنت پرسرعت از طریق فناوری ADSL، دیگر سبب اشغال شدن خط تلفن مشترکین نمیشد و سرعت انتقال داده در این فناوری، چندین برابر فناوری قبل از آن بود. عدم نیاز به خرید کارت اینترنت و ثبات قابل قبول شبکه در این فناوری، سبب شده است که تا به امروز نیز از آن استقبال شود. البته پیشرفت تکنولوژی و فناوری در صنعت مخابرات باعث شد +ADSL2 نیز به سرعت در دسترس کاربران قرار گیرد و سرعت انتقال دیتا در این نوع فناوری، تا حد زیادی سطح انتظارات کاربران اینترنت را ارتقا دهد. بسیاری از متخصصان، +ADSL2 را برای افرادی که در فاصله بسیار نزدیک به مرکز مخابراتی یا تجهیزات سرویسدهنده اینترنت قرار دارند، بسیار مناسب دانستهاند. VDSL نیز نسل جدیدی از اتصالات DSL است که سرعت دانلود و آپلود به مراتب بالاتری را نسبت به فناوریهای پیشین در اختیار کاربران قرار میدهد ولی ذکر این نکته ضروری است که استفاده از این فناوری، نیازمند کابلکشی و نصب کابل شبکه جداگانه از مرکز مخابرات تا محل موردنظر است و نمیتوان از هزینه بالای استفاده از این فناوری، چشمپوشی کرد.
فناوری وایمکس که به نوعی از آن بهعنوان انقلابی در ارائه خدمات اینترنتی بیسیم یاد میشود، با پوششی وسیع و پهنایباندی بالا، توانست دسترسی کاربران به اینترنت را در دو حالت ثابت و در حال جابجایی فراهم آورد. این فناوری تا مدتی نیاز افراد برای دسترسی به اینترنت را حتی در حین جابجایی فراهم آورد تا اینکه ظهور اینترنت تلفن همراه، سبب تغییر سلیقه مصرفی برخی کاربران شد. در ادامه فناوری TD-LTE در اختیار کاربران اینترنت قرار گرفت. در واقع LTE به عنوان جدیدترین فناوری اینترنت، به دو صورت FD (اتصال به اینترنت در جابجایی) و TD (اینترنت ثابت) در اختیار کاربران قرار میگیرد و تجربهای متفاوت از اینترنت بدون نیاز به خط تلفن را ایجاد میکند. اینترنت تلفن همراه با فناوری FD و اینترنت ثابت بیسیم، با فناوری TD کارکرد دارند.
مزایا و ویژگیهای اینترنت TD-LTE نسبت به سایر فناوریها
برای درک بهتر مزایای اینترنت TD-LTE، ابتدا بهتر است ویژگیها و نقاط ضعف و قوت سایر فناوریها را بررسی کنیم. بررسی ویژگیهای فناوری ADSL و مقایسه آن با سایر فناوریهای اینترنتی موجود در کشور نشان میدهد که ADSL سرعت محدودی از دانلود و آپلود را در اختیار کاربران قرار میدهد و قابلیت استفاده از اینترنت را برای گروهی که نیاز به اینترنت حرفهای دارند، فراهم نمیسازد. امکان استفاده از فناوری VDSL نیز هزینههای بالایی دارد و اتصال مناسب شما، وابسته به شرایط خاصی است که اغلب برای کاربران میسر نمیشود. اپراتورهای تلفن همراه گاهی با ارائه اینترنت 4G سرعت قابل قبولی را در اختیار کاربران میگذارند اما پایداری پایین شبکه و هزینه بالای خدمات در این فناوری سبب میشود که افراد برای استفاده اصلی خود از اینترنت، سراغ سایر فناوریها و به ویژه اینترنت ثابت بروند. از طرف دیگر فناوری TD-LTE با ارائه نسل 4.5G، تا 40 مگابیت بر ثانیه (۵ مگابایت بر ثانیه) سرعت دانلود در اختیار کاربران قرار داده است و با ارائه مودمهای بیسیم برای خانه و کسب و کارها، تبدیل به حرفهایترین فناوری اینترنت موجود در ایران شده است. در واقع پیشرفت تکنولوژی سبب شد که TD-LTE با پوشش نقاط ضعف سایر فناوریها، به مناسبترین اینترنت پرسرعت خانگی و سازمانی تبدیل شود.
نکات مهم در استفاده از اینترنت TD-LTE
پیشرفت فناوری و تکنولوژی حرکتی هم راستا و مطابق با تغییرات نیازهای کاربران هوشمند اینترنت داشته است. این بدان معنا است که کاربران کنونی اینترنت و خدمات هوشمند، استفادههای حرفهای از اینترنت دارند و نیازهای آنها با گذشت زمان، تغییرات چشمگیری داشته است. استفاده از موتورهای جستجو و بارگذاری صفحات یک وبلاگ، استفاده معمول کاربران اینترنت در گذشته بود ولی اکنون وارد فاز جدیدی شده است. کاربران اینترنت امروزه جهت استفاده از اینترنت برای ویدیو استریمینگ بازیهای آنلاین، دانلود فایلهای حجیم، تماشای آنلاین فیلم و یا دانلود سریال ایرانی و… ، نیاز به سرعت دانلود بالا و همچنین پایداری بالایی در شبکه دارند. امری که اکنون با استفاده از فناوری TD-LTE تحقق یافته است. هزینه بسیار بالای بستههای اینترنت تلفن همراه و پایداری پایین شبکه در این فناوری سبب شده است که کاربران هنگام انجام بازیهای آنلاین و گیمینگ، با پینگ (Ping) بالا یا افت سرعت شدید اینترنت مواجه شوند و از اینترنت تلفن همراه برای کاربریهای ساده خود استفاده کنند. یکی از مهمترین مزیتهای فناوری TD-LTE اتصال پایدار و پرسرعت است که اینترنت بیسیم را برای خانهها و کسب و کارهای بزرگ و کوچک مناسب میسازد. گاهی از فناوری TD-LTE بهعنوان اینترنت بدون نیاز به خط تلفن نیز یاد میشود؛ در واقع با بهرهمندی از این فناوری، دیگر نیازی نیست کاربران برای استفاده از اینترنت ثابت بیسیم، منتظر خالی شدن پورت مخابراتی بمانند. همچنین این مزیت مناسب کسانی است که بر روی خط تلفن خود نویز و مشکلاتی نظیر به آن را دارند و قادر به دریافت خدمات ADSL نیستند.
تفاوت اینترنت TD-LTE و 4G چیست؟
همانطور که پیشتر در متن به آن اشاره کردیم، فناوری TD-LTE تفاوتهایی با اینترنت نسل چهارم یا 4G دارد. در واقع TD-LTE اینترنت نسل ۴.۵ ثابت است و برخلاف اینترنت ADSL، بدون نیاز به خط تلفن و تنها با استفاده از مودم و سیمکارت، اینترنت پرسرعت ثابت را برای کاربران فراهم میکند. یکی از مزیتهای دیگری که TD-LTE نسبت به سایر فناوریهای اینترنت دارد، مدیریت پهنایباند هنگام دانلود یا آپلود توسط کاربر است؛ امری که سبب میشود شما هنگام دانلود یک فایل، دچار مشکل افت سرعت در سرویس خود نشوید. برای درک بهتر این موضوع، به این مثال توجه کنید: زمانی که تماشاگران یک مسابقه بهصورت همزمان میخواهند از اینترنت تلفن همراه استفاده کنند، اغلب دسترسی به اینترنت، غیرممکن میشود؛ علت این امر نیز تکمیل ظرفیت تعداد اتصالات برقرار شده در آن محل و درخواستهای بیش از حد برای ارسال و دریافت دیتا در آن محدوده است.
در مجموع پیشرفت فناوری و تغییر الگوی مصرفی کاربران از اینترنت سبب شد که شاهد افزایش تمایل کاربران به استفاده از فناوری TD-LTE باشیم. TD-LTE تمامی مزیتهای ذکر شده را با قیمتی بسیار مناسبتر نسبت به اینترنت تلفن همراه (موبایل) در اختیار کاربران میگذارد. ضمن اینکه بستههای اینترنتی که اپراتورهای تلفن همراه در اختیار کاربران قرار میدهند، حجم محدودی دارند که مناسب دانلود زیاد و استفادههای حرفهای از اینترنت نخواهد بود.